Palvelut kuntoon jokaisessa Kauhavan kaupunginosassa

Luin viimeisimmästä Komiat-lehdestä Antti Kurvisen Arkadianmäellä kirjoittamaa. Kauhava on kaupunkistrategian mukaan siis POHJANMAAN sydän.

Oho, kyllä nyt ei enää riitä defibrillaattori tälle sydämelle. Pahoin alkaa olla sepelvaltimoissa tukoksia, ehkä aorttaläppäkin jo falskaa.

Maakuntakeskukset Seinäjoki ja Vaasa kilpailevat keskenänsä itsensä ruvelle. Seinäjoki hakee väkisin yliopistoyhteistyötä Tampereen suunnasta. Seinäjoelle on jostain ihmeellisestä syystä Vaasa kauhistus. Tähän nyt sitten yritetään lisätä Uumaja ja Kokkola, jossa konglomeraatissa Kauhava olisi sydän.

Olisikohan Kauhavan päättäjien syytä nostaa nyt kortti ja sen mukaisesti palata lähtöruutuun? Onko Kauhavalla tilaa olla edes kateenkorva?

Nyt on otettava aivan toinen lähtökohta. On laitettava kaupungin toiminnot ja sen asukkailleen, siis veronmaksajilleen, antamat palvelut kuntoon. Nyt ei ole varaa heikentää yhtään palveluita missään kaupungiosassa.

Puhutaan ja jopa kirjoitetaan Kanta-Kauhavasta ja sivukylistä. Ei ole olemassa sivukyliä. Alahärmä, Kortesjärvi ja Ylihärmä ovat kaupunginosia. Ajakaapa nämä eri kaupunginosat läpi, ja pahoin näyttää tuo hallinnollinen keskusta, kanta, ravistuneelta. Se on kuin pahimmoinen sivukylä.

Lukekaa muuten samassa lehdessä ollut Kai Tammisen hyvä kirjoitus.

Eero Noponen