Ohikiitävät junat

Kokoomuksen Kauhavan kunnallisjärjestö esittää, että nykyistä useammat junat pysähtyisivät Kauhavan rautatieasemalla. Kunnallisjärjestö on huolissaan siitä, että pääradalla kulkevat useat keskeiset junat ohittavat Kauhavan aseman pysähtymättä. Tämä aiheuttaa sen, että junaan onkin noustava Seinäjoelta, olitpa matkustamassa Helsinkiin, Tampereelle tai Ouluun.

Seinäjoen asemalla auton paikoitusalueet ovat maksullisia ja usein täynnä. Valtatie 19 on yhä ruuhkaisempi, ja sen liikenneturvallisuus on heikko. Se on maakuntamme valtaväylä, ja liikennemäärien kasvuennuste matkustajaliikenteessä ja raskaassa liikenteessä on maan kärkipäässä.

Seinäjoen aseman matkustajamäärät ovat kohonneet viime vuosina jopa neljänneksen. Ennusteissa on, että matkustajamäärät yhä kasvavat.

Tämä johtuu tällä hetkellä juuri siitä, että noin kymmenestä matkustajajunasta vain kolmesta neljään pysähtyy Kauhavalla, vaikka asemamme on koko pohjoisen Etelä-Pohjanmaan keskeinen lähiasema.

Syksyllä 2017 Kauhavan kaupunki teki esityksen VR-yhtymälle, että junat IC23, 24 ja S52 pysähtyisivät Kauhavalla. Vielä ei ole aikatauluihin tullut muutosta. Merkitystä lienee myös sillä, että tulevaisuudessa pääradan raidemäärän lisääntyminen etelässä ja raideliikenteen mahdollinen yksityistäminen luovat mahdollisuuksia. Silloin viimeistään toivottavasti saamme sujuvan lähiliikenteen ulottumaan myös pohjoisen Etelä-Pohjanmaan raiteille.

Toimivien junayhteyksien ansiosta alueemme nuoret voivat halutessaan opiskella kotoa käsin, eivätkä he ole pakotettuja muuttamaan pois paikkakunnalta.

Kokoomuksen Kauhavan kunnallisjärjestö haluaa, että sujuva raideliikenne on arkipäiväämme tulevaisuudessa.Lisäksi toivomme, että VR:n asiakkaat pohjoiselta Etelä-Pohjanmaalta jättäisivät yhtiölle palautetta, jossa pyydetään junien pysähtyvän Kauhavan asemalla.

Kokoomuksen Kauhavan kunnallisjärjestö Anna-Maija Renko pj.