Nimimerkille Huolestunut (Komiat 27.8.)

Kauhavan nuorisovaltuustolla on vielä toimintaa siinä laajuudessa kuin vallitseva tilanne sallii ilman ylimääräisten tartuntariskien lisäämistä. Nyt on aika välttää sellaisia tapahtumia, joissa turvavälien pitäminen ei ole mahdollista. Koronan toinen aalto on otettava myös vakavasti, kuten ensimmäinenkin.

Nuorisovaltuusto on järjestänyt joka toinen vuosi gaalan. Mikäli tällaisessa tapahtumassa olisi yksi oireeton taudinkantaja, leviäisi korona ympäri pitäjää ja olisi pahimmillaan monilla nuorilla oireettomana, jolloin sitä ei huomattaisi riittävän ajoissa. On meidän kaikkien tehtävä suojella haavoittuvimmassa asemassa olevia ihmisiä.

Kesän tapahtumista ainoa, jossa nuva on vuosittain varmasti ollut mukana, on Puukkofestivaalit. Puukkofestivaalit kuitenkin tänä vuonna siirrettiin syksyyn ja lopulta peruttiin kokonaan.

Vuosikelloa katsottaessa toiminta on ollut niin laajaa kuin mahdollista. Maaliskuuhun asti vuosikello toteutui, sen jälkeen siinä mainitut tapahtumat eivät ole olleet mahdollisia järjestää. Ja loppuvuosi on syyskuuhun asti rauhallista, jolloin tehdään koulukäyntejä, mikäli ne ovat mahdollisia. Niitäkin oli tarkoitus keväällä tehdä, mutta ne peruuntuivat. Nuorisovaltuusto on kuitenkin ollut mukana järjestämässä nuorisotoimen eri tapahtumia, joten toiminta ei todellakaan ole loppunut.

Suoraa palautetta nuvalle voi antaa sähköpostilla nuorisovaltuusto@kauhava.fi sekä netissä osoitteessa bit.ly/hajottaako? Myös allekirjoittanut ottaa palautetta vastaan, yhteystiedot löytyvät kaupungin uudistuneilta nettisivuilta, aivan kuten nuvankin.

Ja mikäli itseltäsi tai tuttaviltasi löytyy 13-18-vuotiaita kauhavalaisia nuoria tai olet itse sellainen, marraskuussa on nuorisovaltuustovaalit. Näistä tulee lisää tietoa syksyllä, ota Instagramissa ja Facebookissa @kauhavannuva seurantaan, niin et jää tästä tiedosta paitsi.

Nuorisovaltuusto on kuitenkin koko vuoden ajan tehnyt sille tärkeintä tehtävää eli tuonut nuorten äänen kuuluviin kunnallisessa päätöksenteossa. Nuvalaiset ovat olleet tänä vuonna normaaliin tapaansa lautakunnissa sekä kaupunginvaltuustossa. Tänä vuonna nuorisovaltuusto oli ensimmäistä kertaa kaupunginhallituksen kanssa tutustumassa ja juttelemassa, joten vaikuttamistyötä on tehty. Nuorisovaltuusto on tehnyt myös aloitteen kuluvan vuoden aikana. Vaikka nuorisovaltuusto on ollut ja tulee jatkossakin olemaan esillä tapahtumissa, on sen tosiasiallinen tehtävä edustaa nuoria päätöksenteossa. Tähän myös nuvan toimintasääntö vahvasti viittaa. Sitä paitsi nuorisovaltuusto tulee lain mukaan olla jokaisessa Suomen kunnassa, joten vaikutusmahdollisuuksia Kauhavan nuorilla tulee olemaan myös tulevaisuudessa.

Mikko Jaskari

Puheenjohtaja

Kauhavan nuorisovaltuusto