Nelinapainen Kauhava

Käytiin Maijan kanssa äänestämässä heti eka päivänä. Ei ollut liiemmin tunkua. Toivottavasti se ei merkitse alhaista äänestysprosenttia. Vaalithan ovat ainut keino tavalliselle tallaajalle vaikuttaa kotikuntansa asioihin. Poikkeusjärjestelyistä johtuen meidän äänestyksemme sujui – hyvästä ohjauksesta huolimatta – kangerrellen, mutta onnistui kuitenkin.

Kauhava on nelinapainen kaupunki, ja viime vaalien tuloksena joku ”napa” on suhteellisesti edustettuna toista paremmin. Ja valitettavasti nurkkakuntaisuus on yhä hengissä.

Mitähän vaikuttaisi, jos kunkin ”navan” äänestäjät antaisivat äänensä oman alueensa ehdokkaille? Oikoisiko se voimasuhteita eri alueiden kesken? Onko tällaiseen äänestyskäyttäytymiseen usuttaminen edes laillista, en tiedä.

Jokaisesta kaupunginosasta pitäisi saada valtuustoon edustajia puolueesta riippumatta, jotta kaikkien huolet huomioitaisiin tasapuolisesti – ei nurkkakuntaisesti.

Menkää, hyvät ja miksei huonotkin ihmiset, äänestämään! Jos ei käytä äänioikeuttaan, ei ole myöskään oikeutta arvostella valtuutettuja, jos he sattuvat tekemään epämieluisia päätöksiä.

Antti Uotila