Näytelmä perhekirkossa

Olimme perhekirkossa. Lapsenlapset seurasivat kirkkain silmin, kun Latomäen perhe ja tuttu Huhdankosken Sinikka esittivät saarnan tilalla Petra Kedon juontaman näytelmän, jonka aiheena oli auttavaisuus.

”Tuohan on kuin meillä”, kuului monesta suusta, kun perheenäiti jäi yksin siivoamaan ja kaikilla muilla oli mielestään tärkeämpää tekemistä. Onneksi jokaisen näytöksen jälkeen tuli heti korjattu versio, kuinka asioiden pitäisi auttamismielessä sujua. Puhdasta tuli yhteistuumin, ja aikaa jäi muulle mukavalle yhdessä touhuamiselle.

Lasten silmät kertoivat: osui ja uppos! Heidänkin mielenkiintonsa säilyi koko esityksen ajan. Lasten oma esiintyminen oli myös tärkeää, kun mummon korvaan kuiskuteltiin: ”Koska se meidän laulu on?”

Valkaman Marja ja Aerikkalan Kirsti olivat keittäneet makoisat hernekeitot ja paistaneet pannarit seurakuntatatalolla. Askartelemaankin pääsi, ja nyt on kavereille itse tehtyjä kortteja luvassa. Onginnassa nappasi mukavasti, ja pelinvaihtopisteestä löytyi kahdella eurolla mukava peli.

Onnistunut aamupäivä, kiitos!

Maritta Keltikangas

Kauhava