MLL:n lastenhoitotoiminta karsintalistalla Kauhavalla

Viime keväänä MLL:n Pohjanmaan piiri järjesti Järvilakeuden kansalaisopiston kanssa 16 vuotta täyttäneille nuorille suunnatun lastenhoitokurssin.

Kaupunkien tuella MLL organisoi lastenhoidon varausjärjestelmää. Paikalliset nuoret saavat koulutusta, työkokemusta ja palkkaa, lapsiperheet lastenhoitoapua korvausta vastaan.

Odotettu ja kyselty toiminta on juuri saamassa uudelleen jalansijaa Kauhavalla, ja nyt kaupungin viranhaltijat ovat ajamassa toiminnan alas heti vuoden 2020 alusta.

Kauhavan kaupunkistrategiassa sanotaan, että on onnistuttava panostamaan lasten ja nuorten palveluihin sekä asukkaiden aktivoinnissa yhteisöllisyyteen ja oman asuin- ja elinympäristön kehittämiseen.

Nyt tunnutaan ajavan ahtaalle kuntalaisten aktiivinen vapaaehtoistyö lapsiperheiden yhteiseksi hyväksi. Tuoreessa muistissa ovat Kinderin päiväkotitoiminnan loppumiseen ajaneet päätökset.

MLL:n Kauhavan paikallisyhdistys on yrittänyt etsiä toiminnalleen asianmukaisia tiloja tuloksetta. Kohtaamispaikka oli vahvasti esillä vuosien 2015–2018 LAPE Lapsi- ja perhepalveluiden muutosohjelmassa.

Kauhavalle kuntalaisten kohtaamispaikkaa ei ole saatu. Sellainen olisi oivallinen tila myös MLL:n käyttöön.

Haluamme muistuttaa, että perheille suunnatuissa palveluissa on tärkeää kuulla perheiden tarpeita ja toiveita sekä antaa perheiden itse vaikuttaa omaan hyvinvointiinsa. Näin voidaan taata, että lapsiperheet kokevat olevansa tärkeitä ja viihtyvät kotikaupungissaan. Mitä jos meillä ei olisi lapsia?

Mannerheimin lastensuojeluliiton Kauhavan paikallisyhdistys ry:n hallitus

Taru Virrankoski

Katariina Koivisto

Niina Järvinen

Helianna Rintala

Sarianna Passi

Johanna Alahuhta

Suvi Saarela

Niina Kukkola

Reetta Kankaanpää

Heidi Hautala

Jonna Niskanen

Merja Kattelus

Marjaana Lampinen