Löytyykö teiltä yli 2000 euron paperi?

Onhan vanha puhelinosakkeenne tallessa?

Vielä on sadoissa pohjalaiskodeissa ja -yrityksissä Virian (entisen Anvian ja VLP:n) paperiosakkeita, ehkä unohtuneena laatikkoon tai kadonneena. Nyt viimeistään kannattaa etsiä ne esiin ja siirtää arvo-osuustilille.

Tänä keväänä tulee 10 vuotta siitä, kun yhtiön osakkeet siirrettiin arvo-osuusjärjestelmään. 10 vuoden määräajan jälkeen yhtiökokous voi päättää paperiosakkeiden oikeuksien menettämisestä, eli käytännössä paperiosakkeet menettäisivät sen jälkeen arvonsa.

Virian pienosakkaat ry ajaa pienomistajien asiaa yhtiökokouksessa, ja pyrimme siihen, että paperiosakkeiden omistajille annetaan aikaa toimia.

Silti ei kannata viivytellä. Esimerkiksi jos osakkeen omistaa perikunta, tarvittavien dokumenttien hankkimiseen voi mennä aikaa. Jos taas osakekirja on kadonnut, se täytyy kuolettaa ensin käräjäoikeudessa, mikä vie useita kuukausia.

Virian osakekirja on arvokas paperi. Osakkeen kurssi on Privanetissa ollut viime aikoina 22 - 24 euroa. Koska yksi paperiosake vastaa sataa osaketta, sen arvo olisi näin ollen jopa 2400 euroa. Lisäbonuksena tulevat osingot, jotka maksetaan vain arvo-osuustilillä oleville osakkeille. Osingot maksetaan takautuvasti 3 vuoden ajalta, ja takautuvat osakkeet ovat yhtä paperiosaketta kohti useita satoja euroja.

Ohjeet paperiosakkeen siirtämiseen löytyvät Virian verkkosivuilta www.viria.fi/paperiosake, ja neuvoja saa myös palvelunumerosta 010 273 2400.

Kun osake on siirretty arvo-osuusjärjestelmään, voit halutessasi antaa valtakirjan Virian pienosakkaiden jäsenille, jotka edustavat jo tuhansia pienomistajia yhtiökokouksessa.

Juha Koivisto Virian pienosakkaat ry puheenjohtaja