Komiat-lehden pääkirjoituksen tarkoitusperät?

Kauhavan kaupunginhallituksen keskustalaiset hämmentyivät luettuaan Komiat-lehdessä ollutta Lähteen ”Vedonlyöntiä viinapullosta” –pääkirjoitusta, jossa käsiteltiin valtuustossa ollutta Kankaan koulun lakkauttamista.

Keskustan hallitusryhmä katsoo, että pääkirjoituksessa vihjailtiin epämääräisesti ja osin täysin asiattomasti päätöksentekoon liittyvään prosessiin. Ihmettelemme myös ”henkilökohtaista” otetta kirjoituksessa.

Haluamme tuoda esiin faktoja, joihin päätöksentekomme perustuu ja korjata siten mahdollisia väärinkäsityksiä.

Ylihärmässä on aloittanut kouluverkkoa kokonaisuutena tarkasteleva työryhmä, jonka esitys alueen kouluverkon kokonaisratkaisusta tuodaan hallituksen päätettäväksi toukokuussa 2018.

Kankaan koulun lakkauttamisesta on käyty kaupunginhallituksessa perusteellinen keskustelu, ja lakkautuksen sitominen alueen kouluverkon kokonaisratkaisuun sai tällöin laajaa kannatusta yli puoluerajojen. Merkittävä osa Kauhavan alueella tehdyistä koulujen lakkautuksista on ollut osa isompaa kokonaisratkaisua. Kortesjärvellä Purmojärvi ja Rintala suljettiin siinä vaiheessa, kun Kortesjärven yhteinäiskoulu saatiin valmiiksi ja alakoulun tilat olivat valmiit käytettäviksi. Kauhavalla Ruotsalan, Nahkalan ja Pernaan osalta ratkaisut tehdään siinä vaiheessa, kun uusi koulukeskus valmistuu.

Keskustaryhmän tavoitteena on mahdollisimman tasapuolinen kuntalaisten kohtelu eri kaupunginosissa kouluasioissa. Katsomme, että näin on toimittu nytkin. Keskustan kh-ryhmä pitää Komiat-lehden vihjailua Alahärmän liikuntahallin yhteydellä Kankaan jatkoon täysin asiattomana. Liikuntahalli-hanketta valmistelee oma työryhmänsä, ja siihen liittyviä asioita käsitellään työryhmän tekemien esitysten pohjalta.

Vedonlyönti viskipullosta oli valitettava episodi, jota pahoittelemme syvästi. Erikoista oli kuitenkin tapa, jolla se haluttiin mainita pääkirjoituksessa tuomatta kuitenkaan julki asiayhteyttä kokonaisuudessaan.

Kaupunginhallituksen

keskustaryhmä

Teemu Hakala

Annukka Hautamäki

Tuula Mäki-Fränti

Harri Ojanperä

Leena Rantala

Ville Virrankoski