Koiranomistajat, kakkapussi mukaan

Mielipiteen ilmaisuvapauden pitäisi olla selviö. Miksi mielenosoitukset Venäjällä ja Hollannisa ovat tyystin erilaiset? Rauhanomaiset marssijat saavat Venäjällä tuta poliisin rajuja otteita, ja Hollannissa tarvitaan poliiseja hillitsemään silmittömästi riehuvia mielenosoittajia, jotka käyttäytyvät väkivaltaisesti, polttavat autoja ja tuhoavat kiinteää sekä irtainta omaisuutta. Ja väittävät, että korona on vain keksittyä tarinaa.

No, molemmissa tapauksissa poliisi toimii esivallalta saamiensa valtuuksien puitteissa. Vaikuttaa kuitenkin siltä, että Hollannin poliisi toimii enemmän suomalaisen poliisikäsityksen mukaan.

Kevät tulee, lumi sulaa ja kevyen liikenteen väylille alkaa ilmestyä enenevässä määrin koirien jätöksiä. Koiraihmiset, kun olette ottaneet elukan vaivoiksenne, olisiko liikaa vaadittu, että ulkoiluttaessanne lemmikkiänne varaatte mukaan muovipussin. Olette varmaan huomanneet, että pusseja varten on olemassa jätepönttöjä. Välinpitämättömyydelle ei riitä selitykseksi se, että jätökset aikanaan maatuvat.

Samalla tavalla paljastuvat tupakan tumpit, jotka valitettavasti eivät häviä luonnosta lahoamalla. Savukkeisiin tuli filtteri aikanaan vähentämään tupakoinnin haittavaikutuksia, ottamatta huomioon luontoa. Filtterin käyttö kiellettäköön!

Koulukiusaamisen estäminen on saamassa uuden strategian. Asia sinänsä on kannatettava, sillä kaikenlainen kiusanteko niin kouluissa kuin muuallakin on saatava loppumaan. Mutta ihmetyttää strategian ”rangaistussysteemi”.

Kiusaaja voidaan erottaa koulusta kahdeksi päiväksi. Tämä tietää kiusaajalle kahta vapaapäivää! Mikä rangaistus se silloin on? Kyllä rangaistuksen pitäisi tuntua negatiiviselta. ”Joka vitsaa säästää, se vihaa lastaan”, sanoivat menneen sukupolven edustajat. Olisikohan apua sen soveltamisesta käyttöön nykyisinkin?

Ihmeteltiin norjalaisten hiihtäjien ylivoimaista esiintymistä kilpailuissa. Eihän heidän geeninsä paljonkaan eroa muista pohjoismaalaisista. Aivan tuntematon dopingaine voisi olla mahdollinen.

Epäillä voi, vaikka todisteita ei olekaan. Norjassa ollaan ilmeisesti askel edellä muita maita, joten tavallaan laittomasta toiminnasta ei ole kysymys. Tulevissa MM-kisoissa tuskin montakaan mitalia jää muille jaettavaksi.

Koronarokotteesta riidellään valmistajafirman ja EU:n kesken. EU on maksanut melkoisen summan etukäteen rokotteen kehittämisestä, ja rokotetta ei ole saatavissa riit-tävästi. Eikö EU:ssa ole sen vertaa asiantuntemusta sopimusten teossa, että tehdään sopimus sellaiseksi, että tulkinnan varaa ei ole.

Maksu ei saisi olla etupainotteinen, kuten nyt on käynyt. Nyt on maksettu rokotteen kehittämisestä ja firma myöhästelee. Kyseinen komissaari esiintyy mahtipontisesti, mutta myöhäistä räpistellä, jos se on jo pöksyissä.

Antti Uotila