Kiitos kehitysideoista

Nimimerkki ”Kauhavan puolesta” ehdotti 12.2. hyvinvointikeskuksen rakentamista Kanta-Kauhavan torille ja sai myöhemmin idealleen tukea (”Kauhava komiaksi” ja ”Den glider in”). Ehkä kaupungin viestintäohjeiden mukaisesti heille vastasi toimenhaltijoiden sijasta 27.2. yksittäinen kaupunginvaltuutettu.

Asiasisällöltään varmasti paikkansa pitävän vastauksen tyyli loi vaikutelman, että moinen aloitteellisuus oli pahoittanut kirjoittajan mielen. Toivottavasti olen väärässä. Omasta puolestani haluan päinvastoin kiittää nimimerkillä kirjoittaneita. Marraskuussa 2017 vahvistetussa kaupunkistrategiassa Kauhavan kriittisiin menestystekijöihin on luettu mm. asukkaiden aktivointi yhteisöllisyyteen ja oman asuin- ja elinympäristön kehittämiseen. Kirjoittajat kantoivat kortensa kekoon, enkä luule siihen vaaditun edes kaupungin erillistä kannustusta.

Rohkaisenkin kaikkia kanssakauhavalaisiani vapaaseen ideointiin, kunnes vastuunkantajien työrauha taataan kattavalla ja ajantasaisella luettelolla kielletyistä aiheista. Uskon, että aloitteenne tuovat tervetullutta tuulta kaupunkilaivan purjeisiin. Äskettäin graafiseksi tunnukseksi valittu ruorinpuolikas osoittaa, että paatti on vasta puoliksi uponnut, ja kyllä kapuloihin sopii jungmanninkin käsi.

Silmäys esimerkiksi torin seutuville saattaa masentaa, mikä tekee hallaa ideointiprosessille. Eräs suositeltava ja edullinen tapa kohentaa mielialaa on tutkia Kauhavan keskustan kehittämissuunnitelmaa (marraskuu 2016), joka lienee tallella kaupungin verkkosivuilla. Voi hymyillä, ehkä kyynelten läpi mutta kuitenkin.

För om masten