Kiitos Air Show´n järjestäjille

Haluan kiittää Wanhanajan Lentopäivät ry:tä ja Ilmailuliittoa upeista lentonäytöksistä 29.-30.8. Kauhavan entisen Ilmasotakoulun alueella.

Olimme siellä yli 5 tuntia, eikä tullut aika pitkäksi, sillä alueella oli niin paljon mielenkiintoista nähtävää: hävittäjiä, Fougia, kaksitasoja ja helikoptereita ym.

Lentonäytökset olivat henkeäsalpaavan jännittäviä ja korvat lukkoon lyöviä, mutta olin innoissani, sillä olen syntynyt ja kasvanut lähes kentän laidalla. Aamuherätyksen tekivät yleensä Fougat ja Saab Safirit.

Olen ollut myös Ilmasotakoululla töissä joskus nuorena naisena. Oli se niin hienoa, kun komppanianmäen ohi polkupyörällä ajaessa varusmiehet vislailivat ikkunoissa. Ja tulihan se Aliupseerikerhokin tutuksi.

Lentäjien Juhannus oli aina suuri kesätapahtuma, ja siellä tuli käytyä joka vuosi.

Kaikki palautui mieleeni tässä tutussa ja jo vieraassa ympäristössä, sillä lähdin pois Kauhavalta yli 40 vuotta sitten, mutta sydämeltäni oon vieläkin kauhavalaanen!

Valitettavasti en tunnistanut ketään sen aikaista ”kenttäläästä” 10 000 ihmisen joukosta. Siellä on vielä sukulaisia ja joitakin ystäviä, joita oli taas ilo nähdä.

Toivottavasti samanlaisia upeita lentotapahtumia tulette järjestämään jatkossakin. Olen siellä varma vierailija. Kiitos Kauhava.

Anne Mäenpänen

Kerava