Kaupunkimme tulevaisuus

Uusien ja jo olemassa olevien asukkaiden ja yritysten saaminen ja pitäminen Kauhavalla on kaupunkimme tulevaisuuden tärkein tavoite.

Joskus voi olla ihan hyödyllistä ajatella niin sanotusti laatikon ulkopuolelta. Alueen vetovoiman kasvattamiseksi kaupunkimme markkinointi pitää miettiä uudelleen.

Kauhava kaupungin nimenä sekoitetaan jatkuvasti Kauhajokeen. Lentosotakoulun historiallisesti arvokasta muistoa on kovin vaikea muuttaa veroeuroiksi. Edesmennyt ystäväni kulki aikanaan sairaalahoidossa Turussa ja kotimatkalla taksiin astuessaan pyysi kuljettajaa viemään hänet Kauhavalle. Turkulainen kuljettaja ei tiennyt, missä päin Suomea Kauhava on! Ystäväni täsmensi, että Härmään oltaisiin menossa. Tähän kuljettaja totesi, että kyllä hän Härmän sijainnin tietää oikein hyvin.

Suuri yleisö ei oman kokemukseni mukaan tiedä kovin hyvin, missä Kauhava on. Törmään tähän jatkuvasti eri yhteyksissä eri puolella Suomea.

Härmissä sijaitsevat valtatie 19:n lähettyvillä muun muassa kaupunkimme ylivoimaisesti suurin yhteisöveron maksaja MSK Group, Härmän Kylpylä, Suomen paras huvipuisto PowerPark, jonka vaikutukset ulottuvat jopa Suomen ja Ruotsin väliseen laivaliikenteeseen, Härmän ravirata, sekä lukuisia merkittäviä ja työllistäviä teollisuusyrityksiä, joiden luettelemiseen ei tämä palstatila riitä.

Suomalaiset käyttävät ulkomailla matkustaessaan Suomesta nimitystä Härmä. Mikä olisikaan hienompaa kuin asua siellä oikeassa Härmässä.

Härmä on laajasti tunnettu, maineikas ja perinteikäs nimi, joka mahdollistaa uuden ja positiivisen markkinointistrategian toteuttamisen kaupunkimme elinvoimaisuuden ja vetovoimaisuuden vahvistamiseksi.

Sanan Härmä ympärille on mahdollista luoda vahva brändi. Ehdotankin, että Kauhavan nimeksi muutetaan Härmä. Toivon aiheesta asiallista keskustelua, jopa somessa. Asiaan liittyen on tehty kuntalaisaloite.

Positiivisin terveisin, Kauhavan puolesta

Tero Hurtamo