Jussi Niinistö Kauhavan kaupunginjohtajaksi

Kauhavalla on nyt mahdollisuus saada uusia avauksia ja tuulia tulevaisuuden näköaloihin. Otan kantaa kaupunginjohtajan viran jatkonäkymiin, tehtävähän on lainmukainen ja määräaikainen.

Kuntalaisena kutsunkin vaativaan johtotehtävään miehen, jolle se sopisi erinomaisesti. Rivikansanedustajana hän ei voinut kuin antaa ehdottoman tukensa Kauhavan Lentosotakoulun lakkauttamista vastustavalle hankkeelle, jonka aloitin ensimmäisenä silloisen Kauhavan kaupunginjohtajan Harri Mattilan luvalla.

Kirjoitin tuolloin kaupunginjohtaja Mattilalle. Hän vastasi: ”Eeva, anna palaa, mutta laita hankkeen nimeksi Pro Lentosotakoulu.”

Siihen tarttuen otin sosiaalisen median avulla yhteyttä Jussi Niinistöön, joka myötäili tarpeellista asiaa ollen tukevasti takanamme.

Silloin hänellä ei ollut isompaa mandaattia sanoa tai tehdä muuta kuin mitä silloinen hallitus päätti. Niinistö ei puoltanut Lentosotakoulun lakkauttamista vaan tuki vastustuskampanjaamme ja yhtenä monista äänesti lakkauttamista vastaan.

Hallitusvastuu tuli vasta seuraavien vaalien jälkeen. Niinistö sai käteensä itse oikeutettuna puolustusministerin salkun. Sitä hän hoiti hallituskauden ajan ryhdillä ja rohkeudella, avaten uusia näkökulmia isänmaamme parhaaksi. Hän myös moitti liian lyhytnäköistä, edellisen hallituksen lukkoon lyömää Kauhavan Ilmasotakoulu/Lentosotakoulun lakkauttamista, minkä jokainen tiesimme olleen sanelupolitiikkaa ja kenties myös aimo annoksen lehmänkauppoja. Puolustusministerinä Niinistö koki lakkautuspäätöksen olleen hätiköity. Hän ymmärsi sen olevan myös huono sijoitus tulevaa puolustusta ajatellen erityisesti läntiselle osalle maatamme.

Jo siinä hän näytti ymmärtävänsä maanpuolustuksen tärkeyden. Lentosotakoulun 85 vuoden historiaa olisi ollut ehdottomasti edelleen jatkettava.

Nyt meillä on mahdollisuus antaa tilaa puolustushallinnossa ja muissa vaativissa tehtävissä kunnostautuneelle Jussi Niinistölle tulla huomioiduksi Kauhavan kaupunginjohtajan virkaan etsittäessä Markku Lumiolle mahdollista seuraajaa.

Niinistön arvot ja näkemykset istuvat pohjalaisuuteen. Ne arvot ovat meidän kannattamiamme, näkyviä tunnusmerkkejä, Jussin ollessa näkyvä persoona yhteiskunnassa.

Tarvitsemme eripuraiseen ”neljän kaupungin” Kauhavaan tasoittavan ja jykevän edunvalvojan, jota on helppo kunnioittaa ja arvostaa.

Rohkeutta ja innovaatioita saamme varmuudella Jussin ollessa puikoissa. Näin toteen kävisi mainoslause ”Parves on paree lentää”, Kauhavalla, edelleen. Avaan näkymät.

Mies ratkaisee, ei puolue.

Eeva Haapsaari