Irma sen sanoi: Kovan kurin jumppaa!

Muilta kiireiltä ehdin kuuntelemaan Torstaiklubin tilaisuuteen 30.9. fysiatrian erikoislääkärin Lasse Vuodon ajatuksia terveysasioista ja sairastelusta. Kabinetti oli täynnä, ja itse änkesin itseni hakemalleni lisätuolille ovensuuhun. Lassella on hieno tapa huomioida jokainen hienoisella tähtikerroinkorostuksella, sen sai ”komiassaario ite”kin todeta. Kuka on professori, kuka senaattori, jne.

Lasselle potilas on aina monen asian summa eikä vain yksi vaiva, joka ajaa lääkärin luo. Siis juuri oikeanlainen lääkäri ihan jokaiselle. Huumorikin saa tilaa sopivasti, eikä potilas koe olevansa lääkärissä vaan hyvän ystävän luona.

Tuo väenpaljous kaipasi kovasti Lassen jumppia takaisin; ne kun loppuivat koronan tultua.

Parhaimmillaan siellä on ollut 72 osallistujaa kolme tuntia kerrallaan, jopa pyörätuolipotilaita tekemässä hyvää niillä ja niille lihaksille, jotka itse kullakin vielä toimivat. Samalla ovat saaneet kyytiä ja huoltoa ne hieman toimimattomammatkin.

Jumppien muistelijat nauroivat makeasti, miten hauskaa heillä on ollut, vaikka kuri onkin kuulemma ollut kova, ainakin Irman mukaan. Osa jutuista oli sisäpiirin juttuja, ja itsellekin tuli olo, että tuonnehan on pakko päästä mukaan. Jokainen saa tehdä liikkeitä oman kykynsä mukaan, eikä toisiin vertailua tapahdu.

Täytyy olla hyvä vetäjä, kun asiakkaat yhä uudelleen haluavat tulla tekemään vatsalihasliikkeitäkin kolmeksi tunniksi!

Ei muuta kuin koronanjälkeistä ryhmää pystyyn taas. Kuin pisteenä iin päälle kotimatkalla radiossa tuli haastattelua, jossa joku fysiologian professori sanoi liikkumisesta: - Ei ihmistä ole tehty istumaan kymmentä tuntia paikoillaan huonossa asennossa. Lihakset pitää laittaa töihin!

Eeva kyseli, olisiko tanssi hyvää jumppaa. Ainakin Kiti ”Tanhupallo” Kokkosen mukaan on, kun kuntonsa on tähtien kanssa tanssiessa kohonnut vauhdilla; kevyempi olo ja henki kulkee.

Tanssihan on lisäksi hyvää aivojumppaa, joten ei muuta kuin Eevakin maanantai-, tiistai- ja torstai-iltaisin Ruotsalan monitoimihallille Tanssiaskeleiden tahtiin harrastamaan.

Hyviä harjoituksia itse kullekin valitsemassaan lajissa oman kunnon parhaaksi.

Maritta Keltikangas