Hyvät voimistelutilat Alahärmässä hyödyttävät koko Kauhavaa

Vastaus Timo Rengon mielipidekirjoitukseen Komiat-lehdessä 26.9.2019.

Ei pitäisi olla paikkakunnalle häpeä myöntää, että telinevoimistelun ja erityisesti TeamGymin lajitaitoa on kerääntynyt runsaasti Alahärmään. Tämä tietotaito ei poliittisilla päätöksillä siirry Kanta-Kauhavalle.

Voimistelun parissa muualla Suomessa ihmetellään, kuinka näin pieneltä paikkakunnalta tulee kansallisen tason huipulla olevia SM- ja EM-tason voimistelijoita: kaksi Härmän Siskojen voimistelijaa oli mukana TeamGymin junioreiden EM-joukkueessa lokakuussa 2018 (maajoukkue sijoittui neljänneksi), ja Härmän Siskojen Safine-joukkue voitti SM-kilpailuissa pronssia toukokuussa 2019.

Kaikki tämä kehitys huipulle on tapahtunut sen jälkeen, kun Härmän Siskot sai käyttöönsä telinevoimisteluun tarkoitetut tilat PowerParkin Palace-hallista.

Yllätyksenä monelle tulee, että 42 prosenttia kaikista harrastevoimisteluun osallistuvista lapsista ja nuorista tulee muualta kuin Alahärmästä. Siksi voi perustellusti sanoa, että Alahärmässä tarjottava korkeatasoinen voimistelutoiminta palvelee koko Kauhavaa, ja toiminnan alasajo, johon paikallispolitiikassa selvästi tähdätään, vaikuttaa lapsiin laajasti ympäri Kauhavan, eikä poliittinen kiusanteko kohdistu ainoastaan niihin 400 mainittuun koululaiseen.

Alahärmän koulut hyödyntävät jo nykyisin Härmän Siskojen telinesalin puitteita lakisääteisen opetussuunnitelmansa toteuttamiseen, koska koululla ei ole tiloja liikuntatuntien järjestämiseen.

On perusteetonta väittää, että telinevoimistelulle varattu telinetila olisi päivisin käyttämättömänä ja sellaisen rakentaminen suosisi vain seuratoimintaa. Vaikka tietyt telineet ovat salitilassa paikoillaan, ne eivät estä ryhmäliikuntatuntien pitämistä kanveesilla, eli kysymysmerkiksi jää, kuinka uusi salitila ei voisi palvella koulun tarpeita liikuntatunnilla.

Härmän Siskot kutsuukin erityisesti kaikki kaupungin luottamushenkilöt tutustumaan seuran toimintaan talvinäytökseemme alkuvuodesta.

Härmän Siskot ry

Johtokunta Alahärmä