Hoitohenkilökuntaa on turha haukkua

Tavallista pidempi puoliväliriihi saatiin päätökseen. Yleensä se kestää pari päivää, nyt kokonaisen viikon. Mistä kiikasti?. Ei oikeastaan mistään. Keskusta teki syystä tai toisesta kärpä- sestä härkäsen. Koko hallitus uhkasi mennä nurin. Jonkinlaista isottelua siinä oli ja vaikutusvallan todistelua hallituksessa. Oma väki kun ei alun alkaenkaan ollut ihastunut hallitukseen menoon.

Onneksi hallitus pysyi kasassa, ehkä vähän kolhuja saaneena, mutta kuitenkin. Hallituksen kaatuminen olisi ollut melkoinen riski koronan ja muidenkin asioiden tulokselliseksi hoitamiseksi. Sama porukka hoitakoon valtakuntaa seuraavat kaksi vuotta. Tulevat eduskuntavaalit sitten kertovat, miten on onnistuttu.

Kun politiikasta alettiin keskustella, tuli puheeksi EU:n tukipaketti ja kokoomuksen suh- tautuminen siihen. Kummastusta herätti kokoomuksen päätös äänestää tyhjää. Se on tietysti ”taktiikkaa”, jolla saadaan eduskunnan enemmistö tukipaketin taakse, vaikka kokoomus ei pakettia hyväksykään neuvotellussa muodossa. Tyhjää äänestäminen vaikuttaa kuitenkin jotenkin epäreilulta. Tukipaketti on Suomen kannalta epäedullinen. Siitä ei päästä yli eikä ympäri.

Suomi avustaa holtittomasti hoidettuja valtioita. Mutta jos paketti on ainutkertainen ja sillä saadaan talouden pyörät pyörimään, niin hyväksyttäköön.

Roskaaminen on jokakeväinen puheenaihe. Yleinen käsitys tuntuu olevan. että nuoriso on suurin roskaajaryhmä. Tämä ei ole tutkittua tietoa, mutta jos näin on, kääntyy syyttävä sormi nuorten vanhempiin ja kotikasvatukseen päin. Käsitelläänkö asiaa kotioloissa koskaan? Esimerkki tässäkin tapauksessa on painava argumentti.

Meilläkin on muutamia, jotka eivät ota tiettyä rokotetta koronaa vastaan. Ilmeisin syy on rokotteen häviävän pieni haittavaikutusmahdollisuus eli veritulppa. Mahdollisuus saada veritulppa on paljon pienempi kuin jäädä auton alle Lauttamuksessa. Jälkimmäistä pelkoa tuskin kukaan tuntee. Jotkut rokotuksesta kieltäytyneet ovat kuulemma antaneet Kaksineuvoisen työntekijöiden kuulla kunniansa. Osoite on täysin väärä. He tekevät työtään, eikä rokotuksensa muuttavalla ole mitään syytä osoittaa heille mieltään. Odottakoon sopivaa rokotetta ja tyytyköön annettuun uuteen piikitysaikaan!

Alatalon Mikkoa YLE on mainostanut ilta toisensa jälkeen. Jos jonkun toimittajan mielestä Alatalo on ”rakastettu”, ei sitä tarvitse toitottaa koko kansalle ilta illan jälkeen. Eihän se ole edes totta. Meidän joukossamme ei ollut yhtään Alatalon ihailijaa (yhtä epäillään). Viisi vuosikymmentä sitten ko. herran ikätoverit opettelivat puolustamaan isänmaataan ja nauttivat vaatimatonta päivärahaa.

Mitä teki Alatalo? Sivarina hän suoritti viikot jonkinlaista palvelusta ja viikonvaihteet keikkaili ympäri Suomea, palkkio varmasti pv-rahaa suurempi. Tasavertaistako, tuskin. Mutta YLE senkun ”rakastaa”.

Kyllä kaikesta saadaan aikaan erimielisyyttä valtioiden välille, esim. Armenian kansanmurha kauan kauan sitten. Mitä järkeä on vatvoa asiaa enää nykyaikana? Tapahtunut mikä rapahtunut, eikä sen nykyistä Turkkia pitäisi koskea. Turkkilaisethan tuon raa´an tappamisen suorittivat, mutta olisi aika antaa ”arpisten haavojen olla”. Eihän tapahtunut muutu miksikään, vaikka sitä millä nimellä kutsuttaisiin. Bidenin olisi ollut syytä pitää näppinsä erossa.

Jäädään kesälomalle. Kyllä se kesä sieltä jostakin vielä ilmestyy.

Seniorikeskustelijat

Psta Antti Uotila