Herätkää, sukulaiset

Huolissaan oleva otti yhteyttä kertoen, miten huonosti esimerkiksi juuri ikäihmiset tietävät tuista, jotka kuuluvat lain mukaan heille. Vanhukset ovat tottuneet tulemaan omillaan toimeen, ja oma arkuus ja tietämättömyys nykylaista estävät tukien hakemisen. Elää kituutetaan pienen eläkkeen turvin, ja määrätyt lääkkeet saattavat jäädä ostamatta.

Useimmat ovat sodan kokeneita leskiä tai muuten perheen turvaa vailla, joten herätkää, sukulaiset, ja käykää Kelassa ottamassa selvää sukulaistenne mahdollisista tuista. Ne tulisivat todelliseen käyttöön.

Hiljaisten kansalaisten ääni ei kuulu, tietoa heille ei jaeta mistään muuten hyvin voivassa maassa. Annetaan ymmärtää, että Suomi on hyvinvointivaltio, mutta herää kysymys, onko se.

Käyttämättömät tukirahat mitä ilmeisimmin palautuvat, tai ne käytetään muuhun kuin vanhusten hyvinvointia lisäämään. Kela-luukulla pitää vaatia eikä olla nöyristelevä, koska Kelan työntekijät ovat palkkalistoillamme työssään. Hoitajatkaan eivät osaa neuvoa paremmin, joten Kelaan on tehtävä matka.