Avoin kirje Kauhavan kasvatus- ja opetuslautakunnalle: turvallista koulumatkaa!

Saitte näyttää mahtinne ja järkkymättömän päätösten muuttamattomuuslinjanne, kuten omaa päätöstänne perustelitte Ruotsalan esikoulun lopettamisessa yllättäen ilman perusteltua syytä.

Ruotsalan esikouluikäiset suuntaavat siis nyt Kosolaan omin kyydein. Lautakuntanne kustantaisi matkat Nahkalaan mutta ei Kosolaan, jonne tulee suurinpiirtein sama matka.

Eli vielä kerran pääsette näpäyttämään ja rankaisemaan Ruotsalan syyttömiä kuusivuotiaita ja näiden perheitä päätöksillänne.

Samalla koko varhaiskasvatus kaupungissamme ottaa askeleen taaksepäin, kun sukulaiset joutuvat turvaamaan, että lapsemme saavat esikouluopetusta.

Nyt mummot ja papat asettavat ensimmäiselle sijalle elämässään Kosolan esikoululaisten aikataulun, minkä mukaan oma elämä järjestellään, jotta vanhemmat saavat tehdä työnsä arkisin vailla koulukuljetushuolia veroeuroja kaupunkimme kassaan kilahdutellen.

Eikö valinnanvapaus koulun suhteen ole tärkeimpiä oikeuksia tilanteessa, jossa laitatte vanhemmat pakkovalinnan eteen, vaikka toimiva kyläkoulu olisi omalla kylällä? Miksi ette kuljeta Ruotsalan lapsia Kosolaan? Kuka teistä asiaa vastustaa?

Eikö todellakaan lautakunnastanne löydy enemmistöä päättämään edes tätä koulukyytiasiaa oikealle tolalle? Eikö positiivisen budjetin hehkuttamassa kaupungissamme löydy yhtään virkamiestä, joka virkamiespäätöksellä korjaisi tämän selkeän vääryyden?

Jos ei, emme voi kuin pelon sekaisin tuntein seurata seuraavia päätöksiänne kansalaisia koskevissa asioissa – ai niin, ketäs varten te siellä istutte päätöksiä tekemässä?

Joka tapauksessa: Oikein turvallista koulumatkaa ihan jokaiselle!

Maritta Keltikangas