Alahärmän uudesta liikuntahallista

Viime viikon lehdessä puhuttiin uudesta Alahärmään tulevasta liikuntahallista, mutta voimistelua ei mainittu ollenkaan.

Olisiko aika huomata Kauhavalla, että voimistelu on urheilulaji siinä missä palloilulajitkin? Miten voi olla mahdollista, että salibandyä varten on tehty täysmittainen kenttä eikä Härmässä edes ole paljoa lajin harrastajia?

Härmän Siskoissa jumppaa reilut 230 voimistelijaa monessa eri ikäluokassa eri puolilta Kauhavaa.

Olemme ymmärtäneet, että meille voimistelijoille on varattu tilaa tulevasta hallista, mutta telineet pitää siitä tilasta siirtää pelien ajaksi pois. Pelit painottuvat luultavasti viikonlopuille, jonne meidän kisajoukkueiden päätreenit sijoittuvat.

Jos sali pitää tyhjätä usein viikonloppuja varten, emme pysty harjoittelemaan tarpeeksi. Mietityttää myös, onko telineille varattu tarpeeksi varastotilaa siirtoja varten.

Onneksi Powerpark on pystynyt järjestämään meille monen vuoden ajan hyvät tilat. Ne eivät kuitenkaan täysin palvele kovan lattian ja alastulojen kovuuden takia turvallista treenaamista uusien liikkeiden opetteluun. Olemme vuosien varrella käyneet treenaamassa myös esimerkiksi Kuortaneella, Pietarsaaressa, Alavudella ja Seinäjoella, jotta harjoittelumme on ollut turvallista uusien liikkeiden opettelussa palamonttuun.

Voimistelu on tavoitteellinen laji. Härmän Siskoissa on tällä hetkellä jokaisella kilpailutasolla joukkue.

Joukkueet ovat vuosien saatossa menestyneet hyvin, esimerkiksi edustusjoukkueen ensimmäisistä SM-kisoista pronssia 2019 ja Suomen mestaruus 2020. Suomen Voimisteluliitto palkitsi Safinen TeamGymin vuoden kehittyjänä 2020. Joukkueestamme löytyy maajoukkuetasoisia urheilijoita.

Telinevoimistelu on hyvä oheislaji mihin tahansa muuhunkin urheilulajiin ja myös osa koululiikuntaa.

Telineemme ja esimerkiksi kanveesipatjat voisivat uudessa liikuntahallissa olla koulun käytössä päivisin ja seuran käytössä iltaisin ja viikonloppuisin. Tätä varten tila pitäisi varata pysyvästi telineille tai ainakin niin, että telinesiirtoja ja treenien peruuntumisia tilan muun käytön takia olisi todella todella harvoin.

Safine-joukkue/ Härmän Siskot