Tilaajalle

Uusi koulu ja pullaa

Ylihärmässä odotettu kouluhanke on saanut konkreettisen muodon. Valtuuston tekemää päätöstä päästään nyt toimeenpanemaan.

Rakennuttamispäällikön mukaan uuden koulun työmaa voisi käynnistyä ensi huhtikuussa. Projektin uskotaan kiinnostavan isoja urakoitsijoita. Hiipuva talous on rakennuttamisen kannalta hyvä asia. Suhdanteisiin ovat menneet hyvin kustannusten hallinnan kannalta myös Ylihärmän päiväkoti ja Kauhavan koulukeskus.

Tarvitaanko uutta koulua, on kysytty. Vahvimpia perusteita uudelle on heikossa kunnossa oleva Ylihärmän vanha alakoulu, josta on oltu osin väistötiloissa. Koulussa opiskelee noin 175 oppilasta. Rakennuttamistoimikunnan puheenjohtaja Juhani Haukkala totesi, että peruspalvelut ovat välttämättömät kussakin Kauhavan kaupunginosapitäjässä. Surkeassa kunnossa oleva koulu ei houkuta ketään, päinvastoin työntää väkeä pois.

Hakolassa on kysytty, onko koulun kunto oikeasti niin huono, että korvaavaa ratkaisua pitää etsiä. Sieltä lapsia on kaavailtu sijoitettavaksi valmistuvaan Ylihärmän koulukeskukseen yhtenäiskouluperiaatteen mukaisesti. Miten saada oikeisiin kysymyksiin oikeat vastaukset, se on välillä haastavaa toimittajallekin.

Loppuun pieni kevennys. Uuden opetussuunnitelman mukaan moniin oppiaineisiin liittyy koulussa nykyään dokumentointi. Oppilaan pitää tallentaa omaa tekemistä ja suoritusta eri oppiaineissa esimerkiksi valokuvaamalla ja kirjoittamalla.

Se vasta onkin mukavaa puuhaa monelle älylaite kourassa syntyneelle tenavalle. Kiitos kotitaloustuntien ja dokumentoinnin meilläkin on ruvettu saamaan kotona tuoretta pullaa. Tulee kuulkaa hienoa ”vidiä” ja kuvaa, niiden pullien lisäksi tietysti.

Marianne Lähde