Tilaajalle

Toistenkin turvallisuutta

Pimeän tullen muistuttelemme jalankulkijoita heijastimen käytöstä. Kehotuksissa heijastimien käyttämiseksi esillä on yleensä heijastimien käyttäjän turvallisuus.

Viime vuosien uusi ilmiö on se, että moni kulkija on hankkinut komeat, värikkäät heijastimet koiralleen, mutta kulkee itse kuin pimeyden ruhtinas, vaatteensa vailla minkäänlaista muille näkyvää kohtaa.

Heijastinta ei käytetä vain oman turvallisuuden vuoksi. Pimeästä ilmestyvä hahmo pelästyttää varsinkin auton ratissa olevan kerta toisensa jälkeen ja pahimmillaan voi aiheuttaa kohtalokkaan ohjausvirheen.

Yle uutisoi, että aikuiset eivät käytä heijastimia, koska ne ovat rumia ja epäkäytännöllisiä. Eipä hämmästytä. Oma mukavuudenhalu tuntuu monilla menevän yli kaiken, myös maalaisjärjen. Heijastinkeskustelu käytiin myös bussipysäkille lähtevän teinin kanssa. Noloa, sain kuulla, kun tyrkyttelin erilaisia vaihtoehtoja. Heijastavat hanskat saivat hyväksynnän.

Sovittiin myös, että kännykän valo palaa, kunnes auto on poiminut kyytiin. Kaikki osapuolet ovat toistaiseksi tyytyväisiä järjestelyyn.

Hyvät ihmiset, pimeän keskellä tärkein valo on jalankulkijan korvien välissä.

Postilakko jatkuu toistaiseksi. Viime viikon palautteiden perusteella valtaosa korvaavista jakeluista vaikutti onnistuvan, mutta liian monia lehtiä jäi myös menemättä perille. Olemme välittäneet palautteita jakeluyhtiöön, joka yrittää parhaansa.

Tulematta jääneen Komiat-lehden voi noutaa ilmaiseksi kirjastoista, alueen S-marketeista ja konttoristamme. Lisäsimme jakelulehtien määrää, viime viikolla ne loppuivat kesken. Digilehti on avoinna kaikille. Kiitos kärsivällisyydestänne.

Marianne Lähde