Tilaajalle

Taas tuli komiaa

Tieliikennelaissa ei ole määrätty, montako kertaa autoilija saa maksimissaan kiertää liikenneympyrän. Luonnollisesti muita kanssa-ajajia ei saa turhalla ajelulla häiritä tai estää, ja voihan se yksikin ylimääräinen kierros liittymässä olla liikaa, jos vahinko on tullakseen.

Alahärmän keskustaan ja sieltä pois ajellessa tekee mieli tehdä hyvästä syystä ylimääräinen kunniakierros, niin komeaksi liittymän keskialue uusine vaakunakarhuineen on laitettu. Hyvästä työstä kuuluu kunnia kaupungin puutarhureille ja taiteilija Petri Riihimäelle. Hieno idea ja toteutus, jota kelpaa esitellä turisteillekin.

Kiertoliittymien keskeinen ajatus on parantaa liikenneturvallisuutta ja liikenteen sujuvuutta. Viime aikoina niitä on monella puolen Suomea ruvettu maisemoimaan oikein ajatuksella, tarkoituksena kehittää kaupunkikuvaa ja parantaa viihtyisyyttä. Kun liittymässä on jotain mieleenpainuvaa nähtävää, paikkakunta jää hyvällä tavalla vieraidenkin mieleen.

Puutarhuri Sari Isoniemi kertoi, että on saanut kuulla päivittelyä, kuinka paljon kiertoliittymän karhuihin on oikein pantu rahaa. On myös arvuuteltu, kauanko karhut mahtavat pysyä ehjinä.

Ilmaiseksi ei mitään saa, puutarhuri tuumasi. Karhut on hankittu investointimäärärahalla, jolla on kunnostettu aiemmin myös Ylihärmän pesäpalloteemainen kiertoliittymä ja Kauhavan kiertoliittymä yrittäjäpatsaineen. Sarjaan liittyy Alahärmän kiertoliittymä vaakunan pohjalta ideoituine karhuineen. Näistä jokainen kuvastaa hienosti pitäjänsä historiaa ja luonnetta.

Kauhavan kaupungilla on monet kiinnostavat kasvot. Pannaanpa siis kommenttiraidat kiinni ja kehutaan komeita karhuja.

Marianne Lähde