Tilaajalle

Kaikki syyt ovat tekosyitä

Purkukohtalon kokenut koulukeskus toi valmistuttuaan vuonna 1983 kauhavalaisten ulottuville urheilulajin, jota harva osasi mutta melkein kaikki – niin tuntui – halusivat kokeilla. Squash-hallia hoitanut kahviotyöntekijä joutui pahoittelemaan pahoittelemasta päästyään, että ei, valitettavasti vapaita vuoroja ei ole. Markan käyttökerralta maksaneet vuokrakengät kuivuivat hiestä vasta, kun talosta sammuivat valot. Sittemmin huuma toki hiipui ja toisesta hallista tuli luokka.

Koulukeskuksen valmistuttua ensi keväänä kaupungilla, urheiluseuroilla ja muilla kolmannen sektorin toimijoilla on taas tuhannen taalan paikka innostaa liikkumattomia liikkumaan ja jo kipinän saaneita jatkamaan valitsemallaan terveellisten elämäntapojen tiellä. Uusi ja monipuolinen vetää puoleensa.

Kolme kenttää lentopallolle, viisi sulkapallolle, kentät koripallolle, salibandylle ja futsalille, kymmenen metriä korkea kiipeilyseinä, kuntosali, alueet parkourille, ulkoleikeille ja -peleille, tien toisella puolella jäähalli, monitoimihalli, frisbeerata, tekonurmi, urheilukenttä, kuntorata ja beach volley -kenttä. Vain tekosyiden keksijämestari voi enää perustella sohvan mutkaan jäämistään liikuntamahdollisuuksien vähyydellä.

Kaupunginhallituksen puheenjohtaja Teemu Hakala totesi harjakaisissa viime torstaina, että vallankin uuden koulukeskuksen liikuntaosa on tarkoitettu kaikille kuntalaisille. Hakalan vision toteutuminen edellyttää tietysti, että kaupungilta ja seuroilta liikenee tila- ja ohjausresursseja paitsi kilpaurheilulle myös kuntoilulle eli meille tavallisille kauhavalaisille, jotka haluamme hölkkäillä sen verran, että pysymme terveinä veronmaksajina.

Anu Nahkala