Nuorisovaltuustosta

Vuosi 2017 tuo mukanaan monia muutoksia. Verotuksen, eläkkeen ja pankkitilioikeuksien muokkaaminen koskee niin nuorta kuin vanhaakin. Kunnista on tulossa uudenlaisia leikkikenttiä, ja kuntavaalit lähenevät. Samalla juhlitaan 100-vuotiasta Suomea!

Ensi kesäkuussa tulee kuntalain mukaan kaikissa kunnissa olla nuorisovaltuusto. Tämä on haaste niin kunnille kuin nuorillekin. Myös olemassa olevien nuvien tulisi reagoida ja päivittää toimintasääntönsä lakisääteisten kirjausten totetutumisen takaamiseksi.

Mitä uusi lakikirjaus tarkoittaakaan Kauhavan nuvalle? Päivitetty toimintasääntö odottaa kaupunginvaltuuston hyväksymistä, ja aloite puheoikeudesta kaupunginvaltuustoon on lähetetty. Isoin muutos tulee varmasti kuitenkin nuvan statukseen.

Vuoden nuva - tunnustus toi meille runsaasti huomiota niin lehdistöltä kuin kaupungiltakin.

Toivon, että se nostaa nuorisovaltuustomme asemaan, jossa kaupunki kuulee sitä entistä herkemmällä korvalla.

Lakikirjaus antaa entistä vahvemman aseman nuville, ja toivottavasti nuoret osaavat olla tarttumatta kuntien toimintamalleihin ja luovat pelottomasti omat. On tärkeää, että nuorisovaltuustot pysyvät aidosti nuorina.

Ensi vuonna Kauhavan nuva tulee viemään loppuun isoja projekteja, joita aloitetiin viime vuonna, ja monet nuvan sisäiset toimintamallit muuttuvat täysin. Oman toiminnan kriitinen tarkistelu auttaa meitä uudistumaan. Olen varma, että nuoret lähtevät ideoimaan myös täysin uusia asioita. Itse minulla on kunnia siirtyä piiritason toimijaksi, ja puheenjohtajan nuijan on aika vaihtaa käyttäjäänsä.

Kiitos siis luottamuksestanne ja yhteistyöstä viimeisen kahden vuoden aikana.