Kolumni: Puukkofestareilta

Puukko- ja käsityöfestivaalit rakentuvat jälleen Kauhavan keskustan alueelle. Festivaalit järjestetään jo 19. kerran, ja ensi vuonna juhlimme 20-vuotista taivalta. Tänä vuonna festivaali kokee uudistuksen erityisesti puukkojen myyntinäyttelyn osalta. Puukot siirtyvät Kauhavan nuorisoseuralta Kauppakeskus Vallesmannin piha-alueelle. Tavoitteena on ollut tuoda samankaltaisia ohjelmia yhdelle ja samalle alueelle, näin markkina- sekä käsityöfestivaalivieraiden on helpompi tulla tutustumaan myös puukkoihin.

Käsityöfestivaalit keskittyvät tänä vuonna tuttuun tapaan Lankavan ympäristöön sekä Vallesmannin sisätiloihin. Tänä vuonna käsityömyyjiä nähdään jonkin verran myös Vallesmannin piha-alueella.

Nuorisoseuralle on haluttu keskittää suurimmat oheistapahtumat: huippusuositut Iisakki Järvenpää stand up, huutokauppakeisarin huutokauppa sekä tämän vuoden uutuutena tubetapahtuma, joka toteutetaan yhdessä Kauhavan nuorisovaltuuston kanssa.

Ensimmäinen vuosi Kauhavan Puukkofestivaalit ry:n puheenjohtajana on ollut mielenkiintoinen. Vuoteen on mahtunut paljon kaikenlaista, ja välillä epätoivo on iskenyt, mutta aina on selvitty. Palava halu on kuitenkin yhdessä luoda Kauhavalle joka kesä entistä parempi festivaali. Tämän vuoden festareitakaan ei ole vielä saatu päätökseen. Olen jo alkanut miettiä juhlavuoden Puukkofestivaalien ohjelmaa. Vuosi vuodelta yhdistys haluaa luoda aina kaikkien aikojen parhaat Puukko- ja käsityöfestivaalit.

Kauhavan Puukkofestivaalit ry:n puheenjohtajana haluan toivottaa teidät tervetulleiksi Kauhavalle nauttimaan Puukko- ja käsityöfestivaaleille 2017!