Kolumni: Miinan tervyysiä

Sitähän sanotahan, notta soon tervhellistä ja pirentää ikää. Mä sain kyllä eileen niin hyvät naurut, että viäläkin tuntuu ja ehkä näkyyki sen jäläkivaikutukset. Isännänkin atrenaliinit on luultavasti taas normaalilla tasolla.

Isännällä pakkaa välihin maharottomasti vetämhän suanta jalaasta. Siihen laihin, että koko raaja kramppaa, eikä se tiätystikkään oo tenavien korville sopivaa, mitä isännän suusta silloon pääsöö. Siihen on kokeeltu maknesiumit, kaikenmailman hivenainehet ja roksinantit. Kyllähän niistä varmahan apua on ollu, ei kaiketi hulluureksikaan. Mutta kun se oikeen kuumana päivän tuala pihalla pänttää eikä hoksaa juara vettä tarpeheksi, niin kyllä se kostautuu. Ei mikkään millikrammat kuteeraa siinä vaihees yhtään mitään.

Eileen justihin Pohojammaan uutisten aikahan, kun isäntä oli istahtanu toviksi soffalle, se hyppäs siitä ylähä, ku jouttisonsari ja tiätysti taas tavoollensa uskollisena manaten. Sillä jalaallahan ei siinä vaihees pysty ottamhan askeltakaan.

Oon joskus hyppööttäny isännän suuhun milloon ruakasuutaa, milloon sualoja, mutten tiärä, onko niistä ollu sanottavampaa apua. Eileen hain vaihtelua ja aukaasin jääkaapin oven. Hoksasin etikkapullon ja siitä oitis kaatamhan potilahalle troppia. Sitähän vannotahan nykyään omahoiron nimiihin. Isäntä kysyy epäuskoosena, mitä tua on, kun näki, että tällä kertaa tuarhan nestemäästä ainetta ääntä kohoren. Mä vaan siihen pokkana, notta täston välitööntä apuja. Isännän suu oli auki, ku variksenpoijalla, luuli saavansa vissihin jotaki kolomaasti kirkastettua.

Kylloli kuulkaa näkemisen arvoonen reaktio isännällä! En oo näinä 30 vuatena nähäny sitä koskaan sen näköösenä! Ei kipiästä jalaasta tiatuakaan, ku se klenkkas kovaa hyysikkää kohoren kyäläämhän ja kakoomhan.

Siältä palates se tuteeras naama punaasena, mistoon kuullu, että etikasta olis apua suanenvetohon. Sanoon, etten mistään, mutta hyvin näytti tehuavan ja ainakin tuli vähä vaihtelua. Sehän se ainakin virkistää elikkä friskaa.

Miina, mökin likka