Kolumni: Matkailutarjontaa

Sain kunnian olla mukana tuomassa yhteen näitä hienoja tahoja (FHRA & LSK Business Park) kaupunginvaltuutetun ominaisuudessa.

Viime vuoden loppupuolella luin uutisen, jossa kerrottiin, että kiihdytyskisat loppuvat Alastaron moottoriradalla kauden 2018 jälkeen. Päätin käydä tuumasta toimeen. Koska FHRA ja LSK olivat tuttuja toimijoita minulle jo entuudestaan, lähestyin heitä idean tiimoilta: Mitä jos kisat järjestettäisiinkin tulevaisuudessa Kauhavalla? Saimme sovittua ensimmäisen palaverin ripeässä aikataulussa, ja molemmilla tahoilla oli selkeä tahtotila tämän sopimuksen solmimiseksi alusta alkaen. Kiihdytyskisoihin paremmin soveltuvaa paikkaa oheispalveluineen ja puitteineen saa Suomesta hakea.

Kyseessä on historiallinen asia, sillä viimeisin vastaavantasoinen rata on avattu Suomeen vuonna 1989.

Drag Racingin SM- ja EM-sarjan kisat tuovat kaupunkiimme paljon hyvää ja mahdollisuuksia niin yrittäjille kuin asukkaille ja matkailijoille. Yhteistyö poikii myös muita harrasteajoneuvotapahtumia, kuten katuautokiihdytys-, huippunopeusmittaus- ja cruising-tapahtumia, joten käyttöaste kasvaa huomattavasti.

Kaupunkimme vetovoima matkailukohteena vahvistuu entisestään, kun moottoriurheilun yleisövetoisimpiin kuuluvan lajin kisat alkavat jo tänä kesänä Kauhavalla. Moottoriurheilu on aina ollut meillä pohjalaisilla verissä, ja uskon, että tämäkin vauhdikas laji löytää paikkansa kaikkien kauhavalaisten ja lähikuntalaisten sydämissä. Tehkäämme jokavuotisista Drag Racing -kisoista uusi, hieno perinne, joka kestää sukupolvelta toiselle!

Veli-Matti Lillbacka

kaupunginvaltuutettu (kok.)